صفحه نخست

ايميل ما

آرشیو مطالب

لينك آر اس اس

عناوین مطالب وبلاگ

پروفایل مدیر وبلاگ

تور کربلا

تور کربلا نوروز

:: صفحه نخست
::
ايميل ما
::
آرشیو مطالب
::
پروفایل مدیر وبلاگ
::
لينك آر اس اس
::
تور کربلا نوروز
::
عناوین مطالب وبلاگ
::

::تور کربلا
::فضائل زیارت امام حسین (ع) و زیارت کربلا
::درباره واقعه کربلا
::اماکن متبرکه عراق
::اطلاعات زائر
::هتل های کربلا
::هتل های نجف اشرف
::هتل های کاظمین


تمام لينکها تماس با ما


نويسندگان :
:: رامش
:: رضا والی نژاد

آمار بازديد :




سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

تور کربلا خودش دنیایی از حرف و حدیث است . بعد از آمدن از تور کربلا نیز حرف های زیادی برای زائر امام حسین علیه السلام وجود دارد که می تواند در قالب سفرنامه برای سایرین هم گفته شود.

در زیر سفرنامه ای که خانم فائزه میرزایی آنرا پس از مسافرت عتبات عالیات خود به رشته تحریر درآورده اند را برایتان بازنشر می کنیم.

رسول خدا (ص) فرمودند: پسرم حسین در سرزمینى به خاک سپرده مى‏شود که به آن کربلا گویند، زمین ممتازى که همواره گنبد اسلام بوده است، چنانکه خدا یاران مومن حضرت نوح را در همانجا از طوفان نجات داد .

درود و سلام بر یاران گرامی و همراهان همیشگی وبسایت تور کربلا :

گردشگری مذهبی (Pilgrimage) در سرتاسر دنیا گونه ای رایج از سفر است و طرفداران خاص خود را دارد. هدف هم مشخص است، یک تجربه معنوی که به زبان ساده حال آدم را خوب می کند. من یک خانم متاهل، مهندس نفت و صاحب یک فرزند هستم که سفر کردن را عاشقانه دوست دارم .

البته از آنجا که خیلی اهل نوشتن نیستم تا به حال سفرنامه ای اینجا منتشر نکرده بودم، چرا که اغلب سفرهای من به کشورهایی بوده که مقاصد گردشگری متداول هموطنان ما هستند و پیداست که شرح سفرهای من در قیاس با مطالب جذاب و ارزنده دوستان عزیز، نمی توانست اطلاعات چندانی به مخاطبان خوش ذوق و اهل سفر اضافه کند.

اما آنچه مرا واداشت که این سفرنامه را علیرغم همه کاستی های آن (به دلیل محدودیت در عکسبرداری، محدودیت در ماجراجویی و کشف مکانهای مختلف، نداشتن آمادگی قبلی برای سفر و در نهایت کم تجربگی خودم در نگارش) بنویسم.

من پیش از سفر مقداری نگرانی داشتم و به جز تجارب سفرهای قبلی برخی اطرافیان و یکی دو مورد سفرنامه شخصی، هیچ شناخت و تصوری از این سفر نداشتم.

تور کربلا

آغاز تور کربلا از تهران

اواخر دی ماه 94، از طریق پدرم مطلع شدم که مسجد جامع قلهک با هماهنگی حج و زیارت، سفری گروهی به عتبات را برای بهمن ماه 1394 در برنامه دارد که تعدادی جای خالی هم داشت. به همراه جمعی از اعضای خانواده و بستگان تصمیم گرفتیم که راهی شویم. مقدمات سفر به سرعت فراهم شد و مرخصی ام را هماهنگ کردم. با توجه به همراه داشتن فرزندم و از آنجا متأسفانه که در این سفر همسرم نمی توانست مرا همراهی کند حضور بستگان، برای من قوت قلب بود.

مبلغ تور کربلا در آن سال بر اساس نرخ سازمان حج و زیارت 1620000 تومان بود. باید اضافه کنم نرخ سفر کربلا بسته به هوایی و زمینی بودن و درجه کیفی هتل ها متفاوت است. نمونه ای از پکیج یکی از آژانس های مجری تور عتبات را در تصویر زیر می بینید:

سفرنامه عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین


خبر خوش این بود که از سوی مدیر کاروان، برای کسانی که اولین بار مشرف می شدند، 300 هزار تومان تخفیف در نظر گرفته شده بود (گویا مرسوم است که گاهی در سفر عتبات عالیات برخی افراد خیر، بخشی از هزینه سفر زائران بار اولی را متقبل می شوند که خوشبختانه شامل من و پسرم هم شد).

در ضمن هزینه سفر کودک زیر 5 سال هم برخلاف بسیاری از تورها، با بزرگسال یکسان بود و کاهش قیمت نداشت. هزینه عوارض خروج از کشور هم برای هر نفر 37500 تومان (نزخ سفرهای هوایی زیارتی) بود.

برنامه سفر ما به این صورت بود: سه شب نجف اشرف، سه شب کربلای معلی و یک شب بغداد (کاظمین)، مجموعاً 7 شب و 8 روز. موقعیت شهرهای مقصد را در زیر می بینید:


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین



حرکت ما، 11 صبح جمعه 9 بهمن 94 از فرودگاه امام خمینی و مقصد ما فرودگاه نجف بود. از آنجا که می بایست سه ساعت قبل از پرواز در فرودگاه می بودیم، حدوداً 7 صبح از منزل خارج شدیم. پرواز ایران ایر بود و طول پرواز 1:15.

نجف اشرف:

خوشبختانه پرواز بدون تأخیر بود و پس از عبور از فراز رشته کوههای پوشیده از برف مرز های غربی ایران، وارد آسمان عراق شدیم، از فراز رود دجله عبور کردیم و در فرودگاه نجف نشستیم. فرودگاه بسیار کوچکی بود. ویزا هم به صورت فرودگاهی و گروهی صادر می شد. به جز انتظار برای ویزا معطلی دیگری نداشتیم و سوار اتوبوس شدیم. حدود نیم ساعتی در راه بودیم تا به محلی رسیدیم که جایی شیبه ترمینال اتوبوس ها بود یا به قول خودشان "کراج" که احتمالا باید معرب همان گاراژ باشد. در آنجا چمدان ها را برداشتیم و سوار بر تعدادی میدی باس، راهی هتل محل اقامت شدیم.

به دلیل مسائل امنیتی تنها ماشین های خاصی اجازه تردد در محدوده اطراف حرم را داشتند. شهر ساختار منظمی نداشت و حتی جدول کشی و خط کشی خیابان ها نا مناسب بود و این با ماشین های گرانقیمتی که در خیابانها تردد می کردند در تضاد بود (دست کم برای ما ایرانیها که هر کدام از انواع این ماشین ها را با قیمتی چند برابر قیمت واقعی خریداری می کنیم).

در راه همینطور که به سردر مغازه ها نگاه می کردم متوجه شدم که کله پاچه در آنجا هم طرفدار دارد و به وفور تابلوهایی با عنوان" مطعم باچه" دیده می شد. در مسیر هتل از مقابل قبرستان معروف وادی السلام هم عبور کردیم که بزرگترین آرامستان جهان بوده و محل دفن حضرت هود (ع) و صالح (ع) می باشد.

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین



قبرستان وادی السلام

من بسیار نگران هتل محل اقامت بودم چرا که در مورد هتلهای نجف کم و بیش شنیده بودم. از جمله آن که ستاره هتل های عراق را باید در آسمانها جستجو کرد. هنگامی که به ورودی هتل رسیدیم و قدم به لابی گذاشتیم، شرایط را نسبت به تصور قبلی ام، اندکی بهتر دیدم. البته همه می دانیم کسی برای تفریح و استفاده از امکانات هتل به چنین سرزمینی سفر نمی کند اما حداقل انتظار، تمیزی و راحتی نسبی است. نام هتل نجف الاشرف الدولی بود که جزء هتل های درجه الف محسوب می شد و پاکستانی ها آن را اداره می کردند. تمام پرسنل اعم از کارکنان پذیرش، خدمه و ... پاکستانی بودند.

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین


هتل نجف الاشرف الدولی

اتاق ما در طبقه دوم هتل بود و تقریبا یک ساعتی طول کشید تا همه اتاق ها را تحویل بگیریم. اتاق تمیز بود، ملحفه ها تمیز و پتوها نو بودند، کتری برقی، آب معدنی و یخچال کوچکی هم در اتاق بود. کمد دیواری جاداری هم داشت.

اینترنت در تمام فضای هتل در دسترس بود و البته گاهی در اتاق ها کمی ضعیف بود. پس از قرار دادن وسایل در اتاق برای صرف ناهار به رستوران واقع در زیر همکف رفتیم. دوستانی که به سفرهای زیارتی عمره و عتبات رفته باشند مستحضرند که آشپزها ایرانی هستند و معمولا پذیرایی بر اساس ذائقه ایرانی هاست. در یک هفته اقامت ما انواع غذاها (جوجه، کباب، ماهی، خورش و ...) به همراهی ماست، نوشابه یا دوغ، دو نوع میوه، آبمیوه، لیمو ترش و زیتون سرو می شد و این باعث شد نگرانی من که بخاطر فرزندم با خودم مقدار زیادی کنسرو و آبمیوه و .. برده بودم برطرف شود. البته کیفیت غذاها متوسط بود و انتظار زیادی هم نمی رفت.

عصر پس از استراحت به سمت حرم امیرالمومنین روانه شدیم. هوا اندکی سرد بود. حدود 500 متر تا حرم پیاده روی داشتیم که مسافت کمی بود. علیرغم آنکه از گذر بازارچه مانندی عبور می کرد و قاعدتاً مسیر ماشین رو نداشت، خوشبختانه برای پدربزرگ و مادربزرگ عزیزم چندان دشوار نبود. مسیر بازارچه پر بود از پارچه فروشی ها و دکه های صرافی (للصیرفی). خودشان هر هزار دینار را یک عراقی می گفتند که معادل 3000 تومان بود.

در ابتدای ورود به صحن مطهر، کاملا گیج بودم. در صحن نشستیم و اندکی مداحی و سپس عبور از بازرسی ها و ورود به حرم شریف. امکان همراه بردن موبایل نبود و می بایست در محل امانات قرار داده می شد. من که هرگز در فکر آمدن به اینجا نبودم، حالا مقابل حرم ایستاده بودم. قدم به بارگاه شریف امام اول شیعیان نهادیم. از اینجا به بعدش نوشتنی نیست ...

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

ورودی حرم امیرالمومنین

ما سه شب در نجف اشرف اقامت داشتیم، روز شنبه را به زیارت سپری کردیم و کسانی که مایل بودند به قبرستان وادی السلام رفتند. صبح یکشنبه 11 بهمن، جهت زیارت دوره، راهی مساجد حنانه، سهله و کوفه شدیم.

ابتدا به مسجد حنانه رفتیم. این مسجد در مسیر بزرگراه نجف به کوفه قرار داشت (فاصله نجف تا کوفه حدود 10 کیلومتر است). نام آن به معنای ناله کننده از آنجا نشأت می گیرد که ابن زیاد هنگام انتقال سر مطهر امام حسین (ع) و دیگر شهدای کربلا به شهر کوفه، در اینجا توقف کرد و گویی که زمین از این مصیبت بزرگ سر به ناله و زارى برداشت.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمینسفرنامه عتبات

مسجد حنانه

سپس راهی مسجد سهله شدیم که در مسیر نجف به کوفه قرار داشت و حدود دو کیلومتر قبل از مسجد کوفه بود. این مسجد محل سکونت امام زمان (عج) در زمان ظهورشان خواهد بود.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

مسجد سهله

پس از ادای فرایض مربوطه، سوار اتوبوس شدیم و با طی مسافتی اندک، حدود دو کیلومتر بعد به کوفه رسیدیم. در پارکینگی که برای توقف اتوبوس ها در نظر گرفته شده بود پیاده شدیم و ابتدا به سمت مزار میثم تمار رفتیم. سپس مسافتی حدوداً 500 متری را پیمودیم، مسیر مملو از دستفروش هایی بود که اجناس خود را عرضه می کردند. ماشین های برقی کوچکی هم بود که در صورت تمایل می توانستیم به جای پیاده روی از آنها استفاده کنیم.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین


مسیر پیاده روی به سمت مسجد کوفه که پوشیده از نخل بود

در مسیر، خانه منسوب به حضرت علی (ع) قرار داشت که در مجاورت مسجد کوفه واقع بود. من داخل نرفتم و فقط نمای بیرونی را دیدم. از ورودی باب الثعبان (درب اژدها) وارد مسجد اعظم کوفه شدیم. مسجد بسیار بزرگ، زیبا و با شکوهی بود که البته به گفته پدربزرگم، به لحاظ تمیزی و زیبایی با گذشته قابل مقایسه نبود. گویا یک مسلمان هندی هزینه تمام سنگ های آنجا را تقبل کرده بود. همچنین در سمت چپ دو ورودی به نام های باب الرحمه و باب السده وجود داشت که محل ورود به صحن مسلم ابن عقیل و آرامگاه ایشان بود. مزار مختار ثقفی هم در همانجا قرار داشت.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین


مسجد کوفه

جدای از آن که مسجد بسیار با فضیلتی بود و نماز در آن تمام بود، برای من جای عجیبی بود چرا که گویی به منزله پا گذاشتن در دل تاریخ بود، مقام حضرت آدم (طبق بعضی از روایات، نخستین کسی که مسجد کوفه را تأسیس کرد، حضرت آدم بود.)، جایگاه به گل نشستن کشتی نوح، محل قضاوت امیرالمومنین، محراب (محل ضربت خوردن ایشان) و ... که هر یک از مقام ها نماز داشت. پس از انجام اعمال مربوطه نماز ظهر را در همانجا اقامه کردیم و به هتل محل اقامت در نجف برگشتیم و من همچنان در حال و هوای مسجد کوفه سیر می کردم...

کربلای معلی

بامداد دوشنبه 12 بهمن، آخرین نماز صبح را در صحن حضرت زهرا (س) در حرم با صفای امیرالمومنین خواندیم. این را هم بگویم که مزار بسیاری از بزرگان ازجمله آیت ا.. خویی و شیخ عباس قمی در این حرم شریف واقع بود.

پس از صرف صبحانه، هتل نجف را به قصد کربلا ترک کردیم. فاصله بین نجف و کربلا حدود 80 کیلومتر بود. در مسیر نجف به کربلا آنچه بیش از همه توجهم را جلب کرد، تعداد بیشمار موکب هایی بود که در ایام پیاده روی اربعین محل استراحت زائران اباعبدا.. هستند، قدم به قدم در کنار هم و در تمام طول مسیر دیده می شدند که البته در این فصل از سال همگی تعطیل بودند، چرا که فقط در همان ایام خاص استفاده می شوند. در نهایت به ورودی شهر رسیدیم، به کربلا ...

از همان بدو ورد مشخص بود که به لحاظ شهری پاکیزه تر، بزرگتر و منظم تر از نجف است. به سمت هتل محل اقامت راهی شدیم، هتلی به نام الانصار (درجه هتل ب) که در مقایسه با هتل نجف، لابی کوچکتری داشت. پس از تحویل گرفتن اتاق ها، آنجا را بسیار تمیز تر و بهتر از هتل نجف دیدم (به طور کلی هتل های کربلا نسبت به نجف وضعیت بهتری دارند). در داخل اتاق لیستی از اقلام موجود به زبان عربی و وجود داشت که اشتباهات مربوط به ترجمه فارسی آنها توجهم را جلب کرد.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین



اینترنت فقط در لابی قابل دسترس بود. رستوران هتل هم در طبقه هفتم واقع بود که ازآنجا حرم نورانی حضرت ابوالفضل دیده می شد. مسافت هتل تا حرم گمان می کنم حدود 600 تا 700 متر بود. در نزدیکی هتل، ون هایی هم برای حمل زائران وجود داشت که گاه ار آنها استفاده می کردیم. البته همسفران ما اغلب جوان بودند و تعداد زیادی دانشجوی پزشکی همراه ما بودند که به سالمندان بسیار کمک می کردند.
پس از استراحت، راهی حرم اباعبدا... شدیم، دو مرحله بازرسی را پشت سر گذاشتیم و وارد صحن شدیم. قبل از ورود ایستادیم ... یک عمر از حسین شنیده بودم و حالا در چند قدمی بارگاهش بودم. سیل اشک امانم نمی داد و چیز زیادی به خاطر ندارم.

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

حرم امام حسین (ع)، باب الشهدا

سپس بین الحرمین را پیمودیم که فاصله بین حرم مطهر امام حسین و حضرت ابوالفضل است، دقیقاً روبروی هم. دو طرف پوشیده از نخل بود و حقیقتاً با صفا بود.


بین الحرمین

به حرم حضرت عباس رسیدیم...



حرم ابوالفضل العباس

سلام بر تو ای آنکه به عهدش وفا کرد.... در نزدیکی حرم ایشان به صورت نمادین، مشکی هم تعبیه شده به نشانه سقای کربلا ...



مشک نمادین

در جای جای حرم امام حسین و حضرت عباس، هموطنان از اقوام مختلف مشغول مداحی بودند، به ویژه در بین الحرمین که حضور هموطنان آذری زبان بسیار پر رنگ و پرشور بود. فردای آنروز سه شنبه 13 بهمن ماه، به همراهی خاله عزیزم، به دنبال کف العباس گشتیم و با راهنمایی هموطنان خوبمان به راحتی پیدا کردیم. کف العباس جایی است که دستان مبارک ابوالفضل از بدن جدا شد. در پشت حرم حضرت عباس و در گذری بازارچه مانند محل جدا شدن دست چپ را پیدا کردیم و کمی جلوتر در بازاری سرپوشیده محل جدا شدن دست راست را.

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

کف العباس

کف العباس (محل جدا شدن دست حضرت عباس سلام الله علیه)

صبح چهارشنبه 14 بهمن ماه به زیارت مقبره حربن یزید ریاحی در خارج از شهر کربلا رفتیم که حدوداً 7 کیلومتر از شهر فاصله داشت. پس از طی مسافتی چند دقیقه ای به مزار ایشان رسیدیم.



مقبره حر

عصر آن روز هم مجدداً به همراهی خاله گرامی، دنبال باغ امام صادق گشتیم، از محوطه پشتی حرم خارج شدیم و حدود 15 دقیقه پیاده روی کردیم. ابتدا در کوچه پس کوچه ها سر در گم بودیم، پرسان پرسان و پس از اندکی جستجو به مقام صاحب الزمان رسیدیم و در آنجا زیارت کردیم (هنگام برگشت متوجه شدیم که مسیر مستقیمی وجود داشته و ما حسابی دور خودمان چرخیده بودیم). در کنار این مقام نهری قرار داشت به نام نهرالحسینی که گویا از فرات منشعب می شود. به اشتباه برخی آن را علقمه می خوانند اما واقعیت این است که با توجه به تغییرات زیاد در ساختار شهری کربلا، حتی خود مورخین هم محل دقیق علقمه را نمی دانند.

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

نهرالحسینی

روی نهر، پلی وجود داشت که از آن گذر کردیم و وارد بازار امام صادق شدیم. بازارچه سرپوشیده ای بود مملو از اجناس مختلف از پوشاک و کیف و کفش تا مهر و تسبیح و سجاده.

سپس به محوطه باغ امام صادق رسیدیم و نماز مغرب را در آنجا خواندیم. در راه برگشت اندکی خرید کردیم. برخی همسفران با تجربه توصیه کرده بودند که خرید در اینجا مناسب است و به حق، حرفشان صحت داشت. البته من خرید چندانی انجام ندادم اما همان طور که گذرا، قیمت ها را مقایسه می کردم، به ویژه اجناس ترک در قیاس با ایران واقعاً ارزان و تقریباً هم قیمت با استانبول بود. چهارشنبه شب به زیارت وداع رفتیم.

آن شب پسرم را که خواب بود به پدر و مادرم سپردم و با تعدادی از هم کاروانی ها راهی حرم شدیم. ابتدا به خیمه گاه رفتیم. تعدادی ضریح به صورت نمادین قرار داده شده بود که نشان دهنده محل خیمه شهدای کربلا بود. خیمه گاه امام حسین، حضرت علی اکبر، حضرت زینب، و....

که برای هر یک ضریح کوچکی درست کرده بودند. به دنبال مقبره امیرکبیر هم گشتم که شنیده بودم در پشت حرم قرار دارد. اما تلاشم بی حاصل بود و افسوس که کسی نمی دانست کجاست... متاسفانه آخر شب شده بود و نمی خواستم از هم کاروانی ها جا بمانم چرا که روبروی هتل محل اقامت، تعدادی مغازه مشابه قهوه خانه وجود داشت و تا نیمه های شب برای قلیان کشیدن مشتری داشتند.

بنابراین صلاح نمی دیدم که از گروه جدا شوم و شب تنها به هتل برگردم. اما به هر حال، حسرت آن با من باقی ماند.

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین



کاظمین:

صبح پنج شنبه 15 بهمن پس از صرف صبحانه، کربلا را ترک کردیم و راهی بغداد شدیم. مقصد کاظمین بود و قرار بود یک شب در آنجا اقامت کنیم. مسافت کربلا تا شمال بغداد (کاظمین) حدود 100 کیلومتر بود. در میانه راه از جاده اصلی خارج شدیم و در مسیری فرعی به سمت منطقه ای به نام مسیب رفتیم. نخلستانی که آرامگاه طفلان مسلم بود.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین

مسیر کربلا، بغداد و مسیب

پس از زیارت، خرما خریدیم که هم به لحاظ قیمت و هم کیفیت بسیار مناسب بود و طعم خوبی داشت.

پس از ورود به شهر بغداد، راهی محله کاظمیه شدیم (در تمام تابلو ها و حتی نقشه شهر، نام این محل کاظمیه است اما به کاظمین مشهور است). در یک ترمینال (همان کراج) از اتوبوس پیاده شدیم و تمام چمدان ها به جز وسایلی که برای روز آخر نیاز داشتیم در اتوبوس باقی ماند. با تعدادی ون به سمت هتل محل اقامت حرکت کردیم. سپس مسیری را پیاده طی کردیم تا به بهترین قسمت سفر رسیدیم.

هتل ما به نام هتل الشرف چسبیده به حرم بود و از این نزدیکتر نمی شد. اتاق ها را خیلی زود تحویل گرفتیم و در اینجا هم مثل کربلا فقط در لابی، اینترنت داشتیم. هتل کوچکی بود با ساختمانی قدیمی که البته بازسازی شده بود، همه وسایل نو و مرتب بود و دیوارها تازه کاغذ دیواری شده بود. بیشتر شبیه مسافرخانه بود تا هتل. حتی درب اتاق ها هم کارتی نبود و با کلید باز می شد. کیفیت غذا هم پایین تر از نجف و کربلا بود.

اما هیچکدام از این ها چندان مهم نبود. به هنگام صرف غذا، از رستوران هتل در طبقه سوم به راحتی صحن امام جواد(ع) و امام کاظم(ع) مشهور به امامین جوادین را می دیدیم که بسیار دل انگیز بود. هر لحظه که اراده می کردیم می توانستیم به تنهایی و به راحتی زیارت برویم.

حرم این دو امام بزرگوار به قدری آرامش داشت که هر لحظه یاد آن از خاطرم می گذرد برایم بی نهایت دلچسب و شیرین است. حالتی آشنا برای من داشت چیزی شبیه به خاطره مشهد در کودکی.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین


حرم امام جواد(ع) و امام موسی کاظم(ع)

قبلاً تصور می کردم کاظمین شهری است مستقل، اما به قول آقایی عراقی که در حرم با پدرم آشنا شدند و با توجه به چند سالی که در تهران زندگی می کردند، فارسی را به خوبی بلد بودند، کاظمین در بغداد، مثل ری (حرم حضرت عبدالعظیم) است در تهران و در واقع یکی از محله های شمال بغداد محسوب می شود.

در مجاورت حرم پدر و فرزند بزرگوار امام رضا (ع)، آرامگاه خواجه نصیرالدین توسی را هم دیدم که بنا به نوشته داخل مقبره شان، برای تحصیل به بغداد آمده بودند و در اثر بیماری، پس از وفات در جوار حرم این دو امام شریف به خاک سپرده شده بودند.

البته برخی از زائرین که نمی دانستند دانشمندی در اینجا آرمیده، مشغول زیارت و تبرک مزار این دانشمند عالیقدر بودند. در ضمن مقبره این اندیشمند بزرگ، در قسمت بانوان بود و آقایان امکان بازدید از آن را نداشتند.

اگرچه که سالی یک روز، مقارن با پنجم اسفند ماه به مناسبت زادروزشان و گرامیداشت روز مهندسی، اندک یادی از این بزرگوار می کنیم، اما نسبت به خدمات ارزنده شان، ناشناخته و مهجور هستند و من شخصاً تا قبل از این سفر نمی دانستم که مقبره ایشان در این مکان واقع است.

در صحن زیبای امام هفتم و نهم شیعیان، با چند بانوی میانسال پاکستانی آشنا شدم و گرچه به سختی زبان هم را می فهمیدیم، اما متوجه شدم که زمینی از پاکستان عازم مشهد، قم و سپس عراق شده بودند. حتی به سامرا هم رفته بودند.

تا ظهر آن روز هم در کاظمین بودیم، اما قبل از ناهار اتاق ها را تحویل دادیم. با توجه با اینکه پرواز ما 7 شب بود، علت این همه عجله را برای عزیمت به فرودگاه نمی دانستیم که بعداً دلیل آن را متوجه شدیم.

پس از صرف ناهار، برای ادای نماز به مسجدی در مجاورت حرم رفتیم که نام آن را به خاطر ندارم. این مسجد مدفن سید رضی (جمع آوری کننده نهج البلاغه) و برادرشان سید مرتضی بود. پس از نماز، با تعدادی ون به سمت ترمینال اتوبوس ها رفته و سپس سوار بر همان اتوبوس قبلی که حاوی چمدان هایمان بود، عازم فرودگاه بغداد شدیم.

راننده عراقی اتوبوس بسیار با حوصله و موقر بودند و به زحمت با ایشان صحبت کردیم. برخی از مکانهای دیدنی بغداد را معرفی کردند که اظهار تمایل کردیم حداقل یک مورد را بازدید کنیم. ایشان هم استقبال کردند. اما رئیس کاروان اجازه ندادند، حتی سامرا هم به همین دلیل نا امنی در برنامه گنجانده نشده بود.


سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین



مسجدی زیبا در بغداد

در نهایت به فرودگاه بغداد رسیدیم جایی که دشوارترین بخش سفر در انتظار ما بود. در خود فرودگاه هم دوبار اتوبوس هایمان عوض شد، بازرسی و حفاظت شدید بود و این برای همه مسافران فرودگاه اعمال می شد، حتی خود عراقی ها.

تمام ماشین ها و وسایل مسافران توسط سگ های پلیس چک می شد. پس از ورود به سالن فرودگاه هم از سه گیت پیاپی عبور کردیم که برای سالمندان خسته کننده بود، بالاخره پس از معطلی ها و بازرسی های پی در پی وارد سالن ترانزیت شدیم و منتظر سوار شدن به هواپیما شدیم.

فرودگاه بغداد از فرودگاه امام خمینی بزرگتر بود. با اینترنت فرودگاه سرگرم شدیم تا لحظه سوار شدن فرا رسید. همانند پرواز رفت، تأخیری نداشتیم و طول پرواز نیز 1:15 بود، دقیقاً هم مسافت با پرواز تهران-مشهد. و در نهایت به سلامت در فرودگاه امام خمینی به زمین نشستیم.

سفرنامه تور عتبات عالیات . کربلا ، نجف ، سامرا و کاظمین


نکته ها و توصیه های تور کربلا :

-پرواز رفت و برگشت و تعداد شب های اقامت، بسته به توری که از آن خدمات می گیرید متفاوت است، برای مثال ممکن است رفت و برگشت هر دو بغداد یا نجف باشد و یا رفت به بغداد و برگشت از نجف باشد. همچنین ممکن است شبهای اقامت شما متفاوت باشد به عنوان مثال به صورت 5 شب کربلا، 2 شب نجف و در کاظمین اقامت نداشته باشید.

-حتماً از آژانس های معتبری که با حج و زیارت قرارداد دارند، برای تور کربلا استفاده کنید چرا که برخی آژانس ها و یا افراد مستقل، مبلغ کمتری اعلام می کنند اما با توجه به ساعت رسیدن و ساعت برگشت، وقتی شب های واقعی اقامت را می شمارید می بینید در نهایت یک شب رفت و یک شب برگشت به ضرر شما شده است.

همچنین مسائل حاشیه ای دیگری هم وجود دارد از جمله اینکه بهنگام ورود به فرودگاه نجف مجبور به پرداخت عوارض با عنوان هزینه ورود به کشور عراق خواهید بود و یا صبحانه روز آخر در هتل به بهانه سرو آن در هواپیما حذف می شود، هزینه جداگانه ای تحت عنوان گشت کاظمین از شما دریافت می شود و بسیاری مسائل دیگر.

-به لحاظ آب آشامیدنی مشکلی نخواهید داشت، به این دلیل که چه به هنگام سرو غذا و چه هر زمان دیگر به رایگان در لابی هتل و در اتاق ها، به وفور قابل دسترس است. همچنین در زیارت دوره و طی مسیر بین شهرها از شما پذیرایی می شود. اما می توانید برخی تنقلات مانند چهار مغز و .. همراه داشته باشید.

-اگر مثل من از شلوغی و گرما فراری هستید و به ویژه اگر فرزندی همراه دارید، ترجیحا در فصل های سرد و غیر مناسبتی، سفر کنید تا به لحاظ بیماری، گرمازدگی و ازدحام جمعیت، مشکلی پیش نیاید. -سعی کنید خارج از برنامه کاروان به جایی نروید، به صورت گروهی امنیت بیشتری دارید، اشتباهی که ما یک بار انجام دادیم.

-نیازی به بردن پول زیاد ندارید، چرا که همه مخارج به عهده کاروان است، مگر آن که بخواهید خرید کنید. مقداری دلار و اندکی پول ایرانی کافی است. می توانید به راحتی در همه جا با پول ایرانی خرید کنید که البته استفاده از دینار به صرفه تر است. دکه های زیادی هم هست که می توانید پول خود را در صورت تمایل تبدبل کنید. به نظر من بهتر است ابتدا مبلغ جنس را به دینار سوال کنید و سپس محاسبه کنید هرکدام به صرفه بود همان گونه پرداخت کنید.

-سعی کنید بیشترین بهره را در سفر به این سرزمین مقدس ببرید، اما در صورتی که مایل به خرید هستید، خرید پارچه در نجف و خرید روسری، چادر و لباس های ترک را در کربلا (بازار امام صادق) توصیه می کنم. (من به شخصه غیر از تعدادی سجاده، مهر و تسبیح و چند قلم سوغات جهت تبرک، خرید چندانی انجام ندادم و با همان چمدانی که رفتم، برگشتم).

-اغلب مغازه دارها، نیروهای حفاظت، کارکنان فرودگاه و.. تا حدی فارسی بلدند و از طرفی آن قدر هموطن در اطراف خود می بینید که هیچ مشکلی در برقراری ارتباط نخواهید داشت.

- در صورت نیاز می توانید از سیمکارت های عراقی مانند Asiacell، Zain و ..جهت برقراری ارتباط استفاده کنید. (البته از آنجایی که من از طریق اینترنت ارتباط برقرار می کردم و سیمکارت تهیه نکردم، اطلاعی از کم و کیف آنها ندارم. )

-بهتر است به هنگام ورود به اماکن متبرکه، موبایل و دوربین خود را در در محل اقامت و یا اتوبوس بگذارید، چرا که اغلب اجازه حمل آنها را به درون اماکن ندارید و برای سپردن به امانات معطل خواهید شد. (همانطور که دوستان حتما متوجه شدند، به همین دلیل از داخل بیشتر این اماکن عکسی ندارم.)

-عراق سرزمینی است باستانی و خاستگاه تمدن. تردیدی نیست که اگر درگیر شرایط نابسامان نبود می توانست قطب گردشگری باشد. به امید روزی که جنگی نباشد و همه بتوانند آزادانه سرتاسر گیتی را سیاحت کنند.

در پایان یادآور می شوم هنگامی که به این سرزمین مقدس سفر کردم هرگز خیال نوشتن سفرنامه و یا ثبت خاطرات سفر را در سر نداشتم، اما انگیزه من همان است که در ابتدای عرایضم عنوان شد. لذا با این سبک و سیاق تقدیم عزیزان گردید. از این که وقت گرانقدر خود را صرف خواندن این سفرنامه نمودید، سپاسگزارم.


نویسنده : فائزه میرزایی



:: موضوعات مرتبط: اطلاعات زائر، ،

نوشته شده توسط رامش در شنبه 24 تير 1396


تور فوری کربلا هزینه اش چقدر می شود ؟

تور فوری کربلا

تور کربلا بر خلاف تمام تورهای خارجی چه زیارتی و چه سیاحتی و تفریحی تقریبا در تمام طول سال مورد توجه عموم جامعه می باشد و هر زمانی که تورهای دیگر از رونق می افتند اما تور کربلا به رونق خودش باقیست.


اقتصادنیوز در گزارشی آورده است ، علاقمندان زیادی در ایام محرم ، علاقه‌مند به این هستند که در کنار حرم امام حسین علیه‌السلام حضور داشته باشند، برخی از آنها از قبل برای این روزها برنامه چیده تا به کربلا روند.

ولی بسیاری از هموطنان در روزهای آخر تصمیم به سفر کربلا می‌گیرند، برخی از تورها نیز با نام تورهای فوری کربلا وجود دارند، که به علاقه‌مندانی که از قبل برنامه‌ریزی نکرده‌اند این امکان را می‌دهد حتی یکی دو روز قبل از سفر به این تور بپیوندند.

مسوول یکی از تورهای زیارتی کربلا گفت: هزینه اقامت در کربلا و همچنین قیمت بلیط هواپیما در ایام محرم بیشتر از گذشته می‌شود، قیمت این تور در این ایام 1.8 میلیون تومان است.

یکی‌دیگر از مجریان این تورهای زیارتی بیان کرد: هزینه تور کربلا یک میلیون و 380 هزار تومان است که به مدت هفت شب است که پنج شب اول در کربلا و دو شب باقی‌مانده در نجف اقامت می‌کنند.

او افزود: اقامت این تور زیارتی در بهترین‌ هتل‌های کربلا و نجف است که این هتل‌ها به نسبت کربلا و نجف از هتل‌های درجه یک به شمار می‌رود.

مسوول یکی دیگر از تورهای زیارتی گفت:

هزینه تور فوری کربلا یک میلیون و 300 هزار تومان است که اقامت آن در بهترین هتل‌هاست و زمان حرکت آن بین دو تا چهار روز دیگر با هواپیمای زاگرس یا تابان است .

از آنجا که بر اساس گفته سفیر ایران در عراق، هیچ زائری نمی‌تواند بدون ویزا وارد این کشور شود و در صورت همچنین تخلفی فرد متخلف به شش سال زندان مجازات می‌شود، بنابراین باید در اسرع وقت پاسپورت‌ها تحویل داده شود تا ویزای آن را آماده کنیم.

مسوول تور زیارتی دیگری بیان کرد: هزینه تور هفت‌روزه به کربلا از حدود 1.2 میلیون تومان شروع می‌شود.


در میان تمامی تورهایی که به صورت فوری به کربلا اعزام می‌شوند، تورهای زمینی کربلا ی زیادی نیز موجود است که قیمت آنها از 985 هزار تومان شروع می‌شود و تا یک میلیون و 169 هزار تومان ادامه دارد.

وسیله نقلیه این تورها اتوبوس اسکانیاست و علاوه بر سه شب اقامت در نجف، سه شب کربلا و یک شب کاظمین، دو روز نیز به مدت زمان اقامت این تورها برای رفت و برگشت اضافه می‌شود.

مسوول این تور زیارتی کربلا هم به اقتصادنیوز گفت:

باید هفت روز قبل از تاریخ مسافرت به کربلا ، پاسپورت‌ها به ما تحویل داده شود تا اقدامات لازم جهت دریافت ویزای کربلا را انجام دهیم.



:: موضوعات مرتبط: اطلاعات زائر، ،

نوشته شده توسط رامش در دو شنبه 22 تير 1396


تور کربلا | جمهوری عراق و حزب بعث

تور کربلا | جمهوری عراق و حزب بعث

انقلاب ۱۴ ژوئیه در عراق


کودتای ۱۳۳۷ (۱۹۵۸) در کشور عراق که آن را با نام انقلاب ۱۴ ژوئیه هم می‌شناسند سبب گردید تا حکومت پادشاهی کشور عراق سقوط کند .سرتیپ عبدالکریم قاسم در جریان این رویداد قدرت را به دست گرفت اما خودش نیز در کودتای فوریه ۱۹۶۳ توسط سرهنگ عبدالسلام عارف از حکومت بر کنار شد.

پس از مرگ عارف در سال ۱۹۶۶ برادرش عبدالرحمان عارف قدرت را در دست گرفت. او نیز در سال ۱۹۶۸ توسط حزب بعث سقوط کرد. احمد حسن البکر به عنوان نخستین رئیس‌جمهور عراق به قدرت رسید اما در زمان وی کنترل اوضاع کم‌کم از دست او خارج و در اختیار ژنرال صدام حسین قرار گرفت.

او توانسته بود به مقام ریاست و کنترل شورای فرماندهی انقلاب دست یابد؛ شورایی که در ژوئیه ۱۹۷۹ به قوهٔ عالی اجرای عراق تبدیل شد.

صدام حسین انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ را تهدیدی برای حکومت سکولار خود بر عراق تلقی می‌کرد؛

لذا با توجه به کینه‌ای که از سال‌های تبعید آیت‌الله خمینی در نجف از وی در دل داشت و مناقشات مرزی که از زمان حکومت سابق ایران با این کشور پیدا کرده بود و همچنین با توجه به هرج و مرجی که به واسطهٔ بروز انقلاب در نیروهای مسلح ایران ایجاد شده بود به این کشور حمله کرد.

این جنگ در سال ۱۳۵۹ آغاز و در ۱۳۶۷ با بر جای گذاشتن بین نیم میلیون تا یک و نیم میلیون کشته پایان یافت. مرزهای دو کشور بر سر جای خود باقی ماند و سازمان ملل، عراق را به عنوان کشور مهاجم تشخیص داد.

در این جنگ عراق از بمب‌های شیمیایی علیه سربازان ایرانی استفاده کرد. رژیم بعث در مقاطع پایانی جنگ طی عملیات انفال دست به کشتار کردهای عراق زد و حدود ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ شهروند این کشور را کشت.

زمان زیادی از آتش‌بس بین ایران و عراق نگذشته بود که صدام حسین در مرداد ۱۳۶۹ (اوت ۱۹۹۰) به کویت حمله کرد و این کشور را به خاک خود ضمیمه ساخت. بعد از این حمله نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به عراق حمله کردند.

آن‌ها با بمباران اهداف نظامی کار خود را آغاز کردند و سپس با حملهٔ زمینی ۱۰۰ ساعته به نیروهای عراقی در کویت و جنوب عراق به اهداف خود رسیدند.

تور کربلا
بمباران‌های شیمیایی ارتش بعث عراق باعث شد هزاران نفر کشته یا مسموم شوند. این تصویر مربوط به بمباران شیمیایی سردشت در سال ۱۳۶۶ می‌باشد.

در طول این دو جنگ نیروهای مسلح عراق متلاشی شدند. بعد از جنگ در اسفند ۱۳۶۹ (۱۹۹۱) شیعیان و کردهای عراق علیه رژیم صدام حسین خیزش کردند ولی صدام توانست با توسل به نیروهای امنیتی و سلاح‌های شیمیایی این انقلاب را نابود کند.

تخمین‌ها حاکی از آن است که طی این درگیری‌ها ۱۰۰٬۰۰۰ عراقی کشته شدند. در طول این شورش‌ها آمریکا، انگلستان، فرانسه و ترکیه تحت قطعنامهٔ ۶۸۸ شورای امنیت، منطقهٔ پرواز ممنوع در عراق اعلام کردند تا از کردها و شیعیان محافظت کنند. اما این محدودیت تنها مربوط به پرنده‌های بال-ثابت بود و شامل بالگردها نمی‌شد.

سازمان ملل به عراق دستور داد تا سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیکی خود را نابود کند. این سازمان همچنین تلاش کرد با اعمال تحریم‌های بیشتر دولت صدام حسین را مجبور به خلع سلاح و آتش‌بس نماید.

این تحریم‌ها به تحریم‌های قبلی که بعد از حملهٔ عراق به کویت تصویب شده بودند اضافه شد. عدم توافق صدام با این شروط باعث شد تحریم‌های جدید علیه این کشور تا سال ۲۰۰۳ باقی بمانند.

مطالعات انجام‌شده از مرگ صدها هزار عراقی به دلیل این تحریم‌ها حکایت دارند. هنگامی که خبرنگاران از مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه آمریکا در مورد تحریم‌ها و مرگ بیش از نیم میلیون کودک عراقی بر اثر این تحریم‌ها پرسیدند، خانم آلبرایت با خونسردی تمام جواب داد: «انتخاب سختی بود ولی ارزشش را داشت.» در دوران تحریم حدود ۱ میلیون عراقی جان خود را از دست دادند.

عراقی‌ها از واردات کالاهایی مانند حوله، کتری، یخچال و تقریباً هر کالایی که به نوعی به ساخت تسلیحات ربط داشت محروم بودند. دولت سهمیه بندی ۱۰۰۰ کالری برای هر شهروند را به اجرا گذاشت و هنگامی که تحریم‌ها به سمت تبدیل شدن به فاجعه بشری پیش می‌رفت سازمان ملل برنامه نفت در برابر غذا را به اجرا گذاشت.

طی این برنامه حدود ۶۵ میلیارد دلار نفت عراق با بشکه‌ای به میانگین ۲۰ دلار به فروش می‌رسید. هرچند عراق دست از بسیاری از برنامه‌های تسلیحاتی خود برداشت اما در سال ۱۹۹۸ آمریکا لغو تحریم‌ها را مشروط به کنار رفتن صدام کرد شرطی که برای دیکتاتوری مانند صدام مسخره می‌نمود. صدام حسین نه تنها کنار نرفت بلکه راحت‌تر مخالفان داخلی را سرکوب کرد.

در طول دههٔ ۹۰ میلادی سازمان ملل تصمیم گرفت به دلیل فشاری که تحریم‌ها بر مردم عادی عراق آورده بود بخشی از آن را بردارد. در آذرماه ۱۳۷۷ آمریکا حمله‌ای چهار روزه به عراق کرد.تور کربلا

دولت جرج بوش پس از حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ شروع به برنامه‌ریزی برای سرنگونی صدام حسین کرد. در ماه مهر ۱۳۸۱ کنگره طرح مشترک مجوز استفاده از نیروهای مسلح علیه عراق را تصویب کرد. در آبان ۱۳۸۱ شورای امنیت سازمان ملل قطعنامهٔ ۱۴۴۱ را تصویب کرد و آمریکا و متحدانش در اسفند ۱۳۸۱ به عراق حمله کردند.


۱۳۸۲–۱۳۸۶


دستگیری صدام حسین در ۳ مرداد ۱۳۸۳ در تکریت. او را از چاله‌ای که در آن پنهان شده بود خارج کردند.


جنگ عراق

یک روز بیشتر به نوروز ۱۳۸۲ (۲۰ مارس ۲۰۰۳) نمانده بود که ایالات متحده با تشکیل یک ائتلاف به عراق حمله کرد. این کشور دست نکشیدن عراق از برنامهٔ سلاح‌های کشتار جمعی که خلاف قطعنامهٔ ۶۸۷ شورای امنیت بود را به عنوان دلیل این تهاجم اعلام کرد.

این ادعا بر اساس مدارکی بود که سازمان اطلاعات آمریکا و دولت بریتانیا تهیه کرده بودند. بعدها این مدارک غیرقابل اعتماد دانسته شدند.تور کربلا

دولت آمریکا به دنبال حمله به عراق حکومت ائتلاف موقت عراق (CPA) را برای ادارهٔ این کشور تشکیل داد. پل برمر، حاکم ائتلاف موقت، در اردیبهشت ماه ۱۳۸۲ دستورهایی مبنی بر انحلال حزب بعث و محرومیت اعضای آن در دولت جدید عراق (دستور ۱) و انحلال ارتش عراق (دستور ۲) صادر کرد.

این تصمیم باعث شد تا ارتش عراق که اکثراً از سران سنی تشکیل شده بود از بین برود و سران سابق حکومت اجازهٔ دخالت در ادارهٔ کشور را نداشته باشند. این مسئله باعث شد تا پس از اشغال عراق وضعیت آشفته‌ای ایجاد شود.

مخالفت مسلحانه با اشغال عراق از تابستان ۱۳۸۲ توسط عناصر سابق پلیس مخفی عراق و ارتش در قالب واحدهای چریکی آغاز شود. از پاییز همان سال گروه‌های جهادی آغاز به حمله به نیروهای ائتلاف کردند.

در سال ۱۳۸۲ گروه‌های شبه‌نظامی متعددی به وجود آمدند که برای نمونه می‌توان به جماعت توحید و جهاد به رهبری ابومصعب الزرقاوی اشاره کرد. شورش‌های نظامی این گروه‌ها محدود به حمله به نیروهای ائتلاف نماند و کمی بعد به خشونت‌های مذهبی علیه شیعیان و سنی‌ها نیز کشید.

سازمان عفو بین‌الملل و خبرگزاری آسوشیتدپرس در اواخر سال ۲۰۰۳ اقدام به انتشار گزارش‌هایی دربارهٔ شکنجه و آزار زندانیان ابوغریب کردند.

در تابستان ۱۳۸۲ گروه شبه‌نظامی شیعی جیش المهدی توسط مقتدی صدر تشکیل شد و در فروردین ۱۳۸۳ شروع به مقابله با نیروهای ائتلاف کرد. در این سال نیروهای شبه‌نظامی سنی و شیعی به جنگ با یکدیگر، علیه نیروهای ائتلاف و علیه دولت موقت عراق که در خرداد ۱۳۸۳ به قدرت رسیده بود پرداختند.

نبرد اول فلوجه در فروردین و نبرد دوم فلوجه در آبان ۱۳۸۳ نیز جزو همان درگیری‌ها به شمار می‌رود. گروه سنی‌مذهب جماعت توحید و جهاد که در مهر ۱۳۸۳ تبدیل به القاعدهٔ عراق شد نیروهای ائتلاف و شهروندان عادی به ویژه شیعیان را هدف قرار می‌داد و بدینوسیله به آتش اختلافات مذهبی دامن می‌زد.تور کربلا

عراق در بهمن ۱۳۸۳ شاهد اولین انتخابات پس از اشغال بود. در مهر همان سال قانون اساسی جدید این کشور تصویب شد و دو ماه بعد انتخابات پارلمانی برگزار گردید. در این هنگام حملات پیکارجویان همچنان ادامه داشت و از ۲۶٬۴۹۶ حمله در ۲۰۰۴ به ۳۴٬۱۳۱ حمله در ۲۰۰۵ رسید.

درگیری‌ها در طول سال ۲۰۰۶ ادامه یافت و به بالاترین حد از خشونت رسید و رسوایی‌های جنگی بیشتری برملا شدند. ابومصعب الزرقاوی توسط نیروهای آمریکایی کشته شد و صدام حسین دیکتاتور سابق عراق به اتهام جنایت علیه بشریت اعدام شد.

در پایان همان سال گروه مطالعهٔ عراق به سران آمریکایی توصیه کرد که روی آموزش افراد نظامی عراق تمرکز کنند. در دی ماه ۱۳۸۵ جرج بوش رئیس‌جمهور آمریکا دستور به افزایش نیروهای اعزامی به عراق داد.

مجلس عراق در اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ از ایالات متحده خواست یک جدول زمانی برای خروج نیروهای خود ارائه دهد. شرکای آمریکا در جنگ مانند بریتانیا و دانمارک نیز شروع به خروج از این کشور کردند.تور کربلا



:: موضوعات مرتبط: اطلاعات زائر، ،

نوشته شده توسط رامش در پنج شنبه 21 تير 1396


تور کربلا | حکومت بریتانیا و پادشاهی مستقل عراق

تور کربلا | حکومت بریتانیا و پادشاهی مستقل عراق

امان از دست این انگلیسی ها که تا توانسته اند در دوران تاریخ گذشته کشورهای مختلف را به زیر سلطه ی خود کشیده اند و تا توانسته اند آنها را استثمار کرده اند.

ثبت نام تور کربلا

حکومت انگلستان کثیف و پادشاهی مستقل عراق

عراق در ۲۰ آبان ۱۲۹۹ (۱۱ نوامبر ۱۹۲۰) با قیمومت جامعهٔ ملل و با عنوان «ایالت عراق» تحت کنترل بریتانیا درآمد. بریتانیایی‌ها فیصل یکم از دودمان هاشمی را که توسط فرانسوی‌ها از سوریه بیرون رانده شده بود به عنوان حاکم از طرف خود بر عراق گماردند.

در این رابطه گرترود بل، جاسوس انگلیسی و معروف به «مادر عراق»، نقش چشم گیری داشت. ایشان به همین ترتیب سمت‌های دولتی و وزارتخانه‌ها را به نخبگان اهل سنت سپردند.

هزینه‌های زیاد و مخالفت‌های عمومی قهرمان جنگی بریتانیا به نام توماس ادوارد لورنس مشهور به لورنس عربستان در روزنامهٔ تایمز، بریتانیا را به این نتیجه رساند تا آرنولد ویلسون را در مهر ۱۲۹۹ (اکتبر ۱۹۲۰) برکنار و سر پرسی کاکس را به جای وی در سمت حاکم عراق قرار دهد.

کاکس توانست یک مورد شورش را خاموش کند. همچنین او مسئول اجرای سیاست سرنوشت‌ساز بریتانیا مبنی بر همکاری نزدیک با اقلیت سنی عراق بود. برده‌داری نیز در دهه ۱۹۲۰ لغو شد.

تور کربلا | حکومت بریتانیا و پادشاهی مستقل عراق
جنگنده بمب‌افکن هینکل آلمانی مدل اچ.ای. ۱۱۱ که بنابر ادعای بریتانیا برای کمک به کودتاچیان ملی‌گرای عراقی به کمک آن‌ها آمده بوده و نشان آلمان نازی روی آن توسط نشان کشور عراق پوشانده شده بوده است.

پادشاهی عراق در سال ۱۳۱۱ (۱۹۳۲) از بریتانیا مستقل شد اما بریتانیایی‌ها پادگان‌ها، نیروهای مزدور آشوری و حق ترانزیت را برای نیروهای خود در این کشور نگاه داشتند.

غازی اول بعد از مرگ پدرش فیصل در ۱۳۱۲ (۱۹۳۳) در حالی حکومت کرد که کودتاهای نظامی متعددی علیه وی شکل گرفت. او تا زمان مرگش در سال ۱۳۱۸ (۱۹۳۹) پادشاه عراق بود. بعد از غازی، پسر نابالغش به نام فیصل دوم جانشین وی شد و به همین دلیل نیابت سلطنت بر عهدهٔ پسرعموی غازی به نام عبداله گذاشته شد.

رشید عالی گیلانی و اعضای مربع طلایی در ۱۲ فروردین ۱۳۲۰ (۱ آوریل ۱۹۴۱) کودتایی علیه عبداله انجام دادند و دولت او را ساقط کردند. بریتانیا که همچنان پایگاه‌های هوایی خود در عراق را در اختیار داشت از ترس این که دولت رشید عالی به دلیل ارتباطاتش با دول محور، جریان نفت را به سوی غرب قطع کند به عراق حمله کرد.

جنگ در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۲۰ (۲ مه ۱۹۴۱) توسط نیروهای بریتانیایی و مزدوران آشوری آغاز شد[۴۴] و در نتیجه نیروهای گیلانی شکست خورده و در ۱۰ خرداد (۳۱ مه) مجبور به ترک مخاصمه شدند.

عراق اشغال نظامی شد تا قدرت به دولت پیش از کودتا تحت دودمان هاشمی بازگردد. در چهارم آبان ۱۳۲۰ (۲۶ اکتبر ۱۹۴۷) اشغال به پایان رسید اما بریتانیا پادگان‌های خود را تا سال ۱۳۳۳ (۱۹۵۴) بر پا نگاه داشت و پس از آن نیروی مزدوران آشوری را منحل اعلام کرد.

حاکمان دوران کودتا و مدت پس از آن تا پایان دوران هاشمی‌ها در عراق عبارت بودند از نوری سعید که نخست‌وزیری مستبد بود و یک بار هم از سال ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۱ (۱۹۳۲-۱۹۳۰) در عراق قدرت داشت و عبداله که زمانی نایب‌السلطنه بود و حالا سمت مشاورت شاه فیصل دوم را بر عهده گرفته بود.

تور کربلا | حکومت بریتانیا و پادشاهی مستقل عراق



:: موضوعات مرتبط: اطلاعات زائر، ،

نوشته شده توسط رامش در پنج شنبه 20 تير 1396


تور کربلا | درباره دوران عراق عثمانی بیشتر بدانیم

تور کربلا | درباره دوران عراق عثمانی بیشتر بدانیم

وبسایت تور کربلا برای کاروان های زیارتی عتبات عالیات شروع به ثبت نام نموده است می توانید جهت کسب اطلاع بیشتر از نحوه و چگونگی تورهای کربلا با ما تماس بگیرید.

عراق عثمانی

اواخر سدهٔ ۱۴ و اوایل سدهٔ ۱۵ میلادی، ترکمانان قراقویونلو بر گستره‌ای که امروزه با نام عراق شناخته می‌شود حکم راندند. در سال ۱۴۶۶ میلادی ترکمانان آق‌قویونلو، قراقویونلوها را شکست دادند و کنترل منطقه عراق را به دست گرفتند.

در سدهٔ ۱۶ میلادی تمام سرزمین امروزی عراق تحت عنوان ایالت بغداد در اختیار امپراتوری عثمانی قرار گرفت. در تمام دوران حکمرانی عثمانی‌ها بر عراق (۱۹۱۸-۱۵۳۳) این سرزمین آوردگاه امپراتوری‌های محلی و قبایل متحد آن‌ها بوده است. دودمان صفوی ایران مدت کوتاهی بین سال‌های ۱۵۳۳-۱۵۰۸ میلادی و ۱۶۳۸-۱۶۲۲ توانست بر این منطقه تسلط یابد.

در سدهٔ ۱۷ میلادی درگیری‌های مکرر امپراتوری عثمانی با صفویان باعث شد تا کنترل این امپراتوری بر این استان‌ها ضعیف شود. جمعیت قبایل چادرنشین با نفوذ بادیه‌نشینان عرب از نجد عربستان افزایش پیدا کرد. فرونشاندن حملات آن‌ها به مناطق مسکونی از دست حکومت‌های محلی برنمی‌آمد.

عراق میان سال‌های ۱۸۳۱-۱۷۴۷ میلادی توسط دودمان مملوک گرجی اداره شد. آن‌ها توانسته بودند از زیر یوغ عثمانی‌ها خارج شوند، شورش‌های قبایل را فرو بنشانند، نیروی ینی‌چری‌ها را محدود کنند، نظم را بازگردانند و برنامه‌ای برای نوسازی اقتصاد و نیروهای نظامی پیاده کنند.

عثمانی‌ها در سال ۱۸۳۱ توانستند رژیم مملوک‌ها را از قدرت کنار بزنند و کنترل کامل عراق را به دست گیرند. جمعیت عراق که در سال ۸۰۰ میلادی حدود ۳۰ میلیون تخمین زده می‌شد در آغاز سدهٔ ۲۰ میلادی تنها ۵ میلیون نفر بود.


ورود نیروهای بریتانیا به بغداد در ۲۰ اسفند ۱۲۹۵

عثمانی‌ها در طول جنگ جهانی اول طرف آلمان‌ها و قدرت‌های مرکز را گرفتند. نیروهای بریتانیا در عملیات میان‌رودان علیه قدرت‌های مرکز به این کشور حمله کردند و در ابتدا در جریان محاصرهٔ کوت (۱۹۱۶-۱۹۱۵) از ارتش ترک‌ها شکست سختی خوردند.

با این حال کمی بعد بریتانیایی‌ها دست برتر پیدا کردند و از کمک اعراب و آشوری‌ها نیز بهره‌مند شدند. در سال ۱۹۱۶ فرانسه و بریتانیا طی موافقت‌نامه سایکس–پیکو نقشه‌ای برای تقسیم غرب آسیا بعد از جنگ کشیدند.

نیروهای بریتانیا یگان‌های خود را متمرکز نمودند و با سقوط بغداد آن را در سال ۱۹۱۷ تسخیر کردند و عثمانی‌ها را شکست دادند. قرارداد متارکهٔ جنگ در سال ۱۹۱۸ امضا شد.

امپراتوری عثمانی‌ها در طول جنگ جهانی اول توسط پادشاهی متحد بریتانیا شکست خورد و پس از خروج از بخش اعظم منطقه سقوط کرد. بریتانیا در عملیات میان‌رودان ۹۲٬۰۰۰ سرباز خود را از دست داد.

کشتگان عثمانی مشخص نیست اما بریتانیا ۴۵٬۰۰۰ نفر را اسیر کرد. تا پایان سال ۱۹۱۸ بریتانیایی‌ها ۴۱۰٬۰۰۰ نفر را به منطقه اعزام کرده بودند که از میان آن‌ها ۱۱۲٬۰۰۰ نفر نیروی رزمی بودند.

تور کربلا | درباره دوران عراق عثمانی بیشتر بدانیم



:: موضوعات مرتبط: اطلاعات زائر، ،

نوشته شده توسط رامش در پنج شنبه 19 تير 1396


:: هتل درجه الف المیزان کربلا
:: تور کربلا عید فطر
:: رستوران رکن السلطان بهترین رستوران کربلا
:: رستوران کباب نبیل در کربلا
:: هتل روتانا کربلا
:: هتل الاشیقر در کربلا
:: تور کربلا ویژه اردیبهشت
:: نکات مهم در سفر به کربلا
:: رستوران های معروف کربلا
:: رستوران زعفران در شهر کربلا
:: راهنمای سفر به نجف اشرف
:: هتل المحمود کربلا
:: هتل الاشیقر در کربلا
:: اقامت هتل فندق العقیله در کاظمین
:: لذت غذا در رستوران الفردوس کربلا
:: مقبره ذوالکفل نجف اشرف
:: رستوران النخیل در کربلا
:: هتل لارسا کربلا
:: تور کربلا نوروز 98
:: هتل دره الحسین کربلا





تلفن دفتر فروش تور کربلا

54 44 67 43 021

67 43 67 43 021

835 2100 0937

آقای صبوری

ساعات تماس

9 صبح تا 7 بعد از ظهر






:: آبان 1399
:: ارديبهشت 1398
:: فروردين 1398
:: اسفند 1397
:: بهمن 1397
:: دی 1397
:: آذر 1397
:: آبان 1397
:: مهر 1397
:: شهريور 1397
:: مرداد 1397
:: تير 1397
:: خرداد 1397
:: ارديبهشت 1397
:: فروردين 1397
:: اسفند 1396
:: بهمن 1396
:: دی 1396
:: آذر 1396
:: آبان 1396
:: مهر 1396
:: شهريور 1396
:: مرداد 1396
:: تير 1396
:: خرداد 1396
:: ارديبهشت 1396
:: فروردين 1396
:: اسفند 1395
:: بهمن 1395
:: دی 1395
:: آذر 1395
:: آبان 1395
:: مهر 1395
:: شهريور 1395
:: مرداد 1395
:: تير 1395
:: خرداد 1395
:: ارديبهشت 1395
:: فروردين 1395
:: اسفند 1394
:: بهمن 1394
:: دی 1394
:: آذر 1394
:: آبان 1394
:: مهر 1394
:: شهريور 1394
:: مرداد 1394
:: تير 1394
:: خرداد 1394
:: ارديبهشت 1394
:: فروردين 1394
:: اسفند 1393
:: بهمن 1393
:: دی 1393
:: آذر 1393
:: آبان 1393
:: مهر 1393
:: شهريور 1393
:: مرداد 1393
:: تير 1393

آبر برچسب ها

تور کربلا , تور هوایی کربلا , تور زمینی کربلا , تور هوایی کربلا , کربلا , کربلا , تور کربلا هوایی , تور زیارتی کربلا , ثبت نام کربلا , تور زمینی کربلا , ثبت نام تور کربلا , امام حسین , زیارت کربلا , تور کربلا , تور زیارتی به کربلا ,

صفحه نخست | ايميل ما | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ |پروفایل مدیر وبلاگ |